marți, 23 august 2011

Ţiganii.

Dragă jurnalule,

Să fiu sinceră,îi urăsc.Bunicul mi-a spus odată că ar trebui să fie toţi luaţi de aici şi să păţească ce au păţit evreii în perioada cu lagărele de concentrare.Nu sunt genul de persoana care să dorească moartea cuiva,dar jur că dacă s-ar întâmpla asta,m-aş gândi că e ceva normal.

Mi se par cele mai dizgraţioase persoane.Se bat atât de des(chiar am citit ceva în ziar cu o luptă între 200 de romi?!),beau,înjură pe stradă fără motiv,vin la cafenele şi cer oamenilor de la mese bani...Chestia cu "dacă nu îmi dai bani te scuip"..nici nu am să o comentez.Ce oameni fac aşa ceva?Nici nu cred că se pot numi aşa de fapt.

Am observat că în autobuz,când vin controlorii,ţiganii sunt ocoliţi.Chiar dacă nu au bilet,sunt lăsaţi să călătorească în continuare.Înca încerc să îmi dau seama de ce se întâmplă asta.Am 2 motive în cap:ori le este frică să nu se trezească cu o bătaie de la ei,ori cred că nu au bani.Deşi la cât fura,nu ştiu cât valorează o amenda de 25 de lei.

Ce mă deranjeză cel mai mult,de la ce a pornit ura asta a mea faţă de ei?De la faptul că pe stradă eşti abordat fără să faci nimic.O prietena era să fie bătuta de 2 ţigance pentru că nu a vrut să le dea bani,le-a ignorat şi a mers mai departe.A avut noroc că treceau pe acolo nişte poliţişi ,care au intervenit.

Sunt oribilă dacă mi-ar plăcea sa dispară?De ce ar trebui să păstrăm in ţara noastră astfel de persoane când sunt nişte paraziţi?

A ta,
Chloe





4 comentarii:

  1. Am fost impresionată de un ţigan până la lacrimi într-un autobuz datorită smereniei lui. Ţiganii sunt oameni şi nu toţi oamenii sunt buni, dar nu poţi să-i azvârli pe toţi într-o groapă şi să le pui etichetă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei care spun rugaciuni in autobuze?Chestia asta e ca un servici pentru ei,probabil se gandesc numai la bani cand o spun.Am un mare dispret pentru asta sincer.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu spunea nimic, era un simplu călător.

    RăspundețiȘtergere
  4. continui sa sper ca intr o zi voi fi bogat.
    imi voi rupe de la gura 100 000 d euro sa masacrez crema si inca ceva mii de tigani.

    scenariu: sala palatului, organizez miss piranda. intrar elibera. invitati toti salamii, pustii, vijelii, copiii minune, gutzii si alte asemenea.
    luat apoi o mana de ceceni, blocat intrarile, dat drumu la gaz. ...

    so help me god..

    RăspundețiȘtergere